Retrògrads i progressistes…

Beatriz EscuderoEn aquest Estat on, mal que em pesi, m’ha tocat viure, estem encara ancorats en un passat on es va establir una línia que dividia la dreta de l’esquerra, on ens van dir què havíem de pensar si volíem ser conservadors o si volíem ser progressistes i se’ns va ensenyar a menystenir, abans d’escoltar-la, qualsevol opinió que vingués del bàndol contrari. Des dels inicis de la nostra encara tendra democràcia, en cada discussió política, en cada debat que tingués la més mínima reminiscència amb el franquisme, s’ha encetat un ball de bastons que té poc a veure amb la raó i molt a veure amb la passió… Com si el Parlament fos un estadi de futbol.

Però per mi el progressisme no té res a veure amb posicions preconcebudes ni amb eslògans que s’han quedat gastats de tant repetir-los. Per mi, ser progressista significa preferir les paraules als xiulets, els arguments a les desqualificacions, la raó al sentiment, la veritat als prejudicis, vinguin de la dreta més recalcitrant i espanyolista o de l’esquerra moderna i catalanista. I encara que no hagi votat ni arribi a votar mai el PP, automàticament em poso del costat dels que intenten parlar i raonar davant dels que pretenen ofegar les paraules amb els seus crits. 

Us deixo amb la intervenció que la diputada del PP Beatriz Escudero va fer el passat 7 de maig al Congrés dels Diputats de Madrid i jutgeu vosaltres mateixos si el millor argument en contra de l’avortament el proporcionen, amb la seva actitud, tots aquells que es passen la democràcia pel forro i no  són capaços ni tan sols de respectar el dret a parlar. De debò que estic confós… Em costa descobrir qui és el retrògrad i qui el progressista, qui és aquí el demòcrata i qui el feixista.

Translate into your language: Saudi-Arabia-iconBulgaria-iconChina-iconCroatia-iconCzechDenmark-iconNetherlands-flat-iconUnited-Kingdom-iconFinland-iconFrance-iconGermany-iconGreece-iconIndia-iconItaly-iconJapan-iconSouth-Korea-iconNorway-iconPoland-iconPortugal-iconRomania-iconRussia-iconSpain-iconSweden-icon (1)

5 thoughts on “Retrògrads i progressistes…

  1. Retroenllaç: Retrògrads i progressistes... | Soma | S...

  2. Valenta aquesta noia !!!
    La felicito !!. Cal que se senti recolzada, que sàpiga que no està sola en la defensa de la vida i que -certament- ser autènticament PROGRESSISTA és defensar el dret a la vida, des de la concepció (tema de l’avortament) fins a la mort natural (tema de l’eutanasia)…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s