Un somriure no consumeix energia… però dóna molta llum!

smileEl somriure és un dels pocs processos no conservatius del nostre univers: quasi bé no suposa cap despesa de calories i en canvi genera quantitats ingents d’energia positiva al nostre voltant. Però per somriure, cal estar alegre i l’alegria, en aquesta vida, té les arrels en forma de creu. Vull dir que no pot estar content qui fuig del sacrifici i dóna l’esquena al dolor. L’alegria no consisteix en no tenir problemes, perquè això seria tant com no viure, ni és una fugida cap a l’hedonisme, cercant el benestar fisiològic, com un animal sa. L’ésser humà somriu per raons més profundes que no pas tenir satisfets els seus instints. L’ésser humà somriu per l’experiència d’estimar i de ser estimat, del fet de saber que la nostra vida és significativa pels altres, pel contacte amb la bellesa i la veritat, per la satisfacció d’un deure complert… I com que el bé per definició és difusiu, doncs l’alegria s’encomana, no la podem contenir en el nostre propi cor i es vessa generosament cap a les persones que ens envolten…

Ja sé que estem en temps de crisi i a vegades sembla que somriure sigui un acte de cinisme, però no et deixis enganyar, procurem entre tots fer aquesta situació més sostenible i apunta’t a la campanya: si t’afecten les retallades, si us plau, no retallis en somriures…

Translate into your language: Saudi-Arabia-iconBulgaria-iconChina-iconCroatia-iconCzechDenmark-iconNetherlands-flat-iconUnited-Kingdom-iconFinland-iconFrance-iconGermany-iconGreece-iconIndia-iconItaly-iconJapan-iconSouth-Korea-iconNorway-iconPoland-iconPortugal-iconRomania-iconRussia-iconSpain-iconSweden-icon (1)
Anuncis

15 thoughts on “Un somriure no consumeix energia… però dóna molta llum!

 1. Retroenllaç: Somriure no consumeix energia... però d&...

 2. I like that thought. If times cut you, do not cut back on smiles. I’ll remember that next time, I’m having a bad day. It’s harder for me to smile now, because I am older, and sicker and grouchier. I will smile, if it kills me to do it. (I’m diabetic. So I am a bit moody. It will be my personal task, to keep smiling or at least not frown, when I don’t feel well. It turns the “I” moment to an “I and Thou” moment, like Martin Buber, the philosopher put it.

  • I am delighted this post has helped you in some way. Apart of what I’ve write, we have another great reason to endure adversity with joy: identify with Christ’s suffering.
   I don’t know a lot about Buber’s philosophy, but I agree completely with the notion of “I-thou” versus “I-it”…
   Thank’s for your comments!

   • You’re welcome. I have had 22 injuries and 19 surgeries. Tired, but alive. I’ll try to think of others more than myself. iPromise to smile.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s