Un somriure no consumeix energia… però dóna molta llum!

smileEl somriure és un dels pocs processos no conservatius del nostre univers: quasi bé no suposa cap despesa de calories i en canvi genera quantitats ingents d’energia positiva al nostre voltant. Però per somriure, cal estar alegre i l’alegria, en aquesta vida, té les arrels en forma de creu. Vull dir que no pot estar content qui fuig del sacrifici i dóna l’esquena al dolor. L’alegria no consisteix en no tenir problemes, perquè això seria tant com no viure, ni és una fugida cap a l’hedonisme, cercant el benestar fisiològic, com un animal sa. L’ésser humà somriu per raons més profundes que no pas tenir satisfets els seus instints. L’ésser humà somriu per l’experiència d’estimar i de ser estimat, del fet de saber que la nostra vida és significativa pels altres, pel contacte amb la bellesa i la veritat, per la satisfacció d’un deure complert… I com que el bé per definició és difusiu, doncs l’alegria s’encomana, no la podem contenir en el nostre propi cor i es vessa generosament cap a les persones que ens envolten…

Ja sé que estem en temps de crisi i a vegades sembla que somriure sigui un acte de cinisme, però no et deixis enganyar, procurem entre tots fer aquesta situació més sostenible i apunta’t a la campanya: si t’afecten les retallades, si us plau, no retallis en somriures…

Translate into your language: Saudi-Arabia-iconBulgaria-iconChina-iconCroatia-iconCzechDenmark-iconNetherlands-flat-iconUnited-Kingdom-iconFinland-iconFrance-iconGermany-iconGreece-iconIndia-iconItaly-iconJapan-iconSouth-Korea-iconNorway-iconPoland-iconPortugal-iconRomania-iconRussia-iconSpain-iconSweden-icon (1)

15 thoughts on “Un somriure no consumeix energia… però dóna molta llum!

  1. Retroenllaç: Somriure no consumeix energia... però d&...

  2. I like that thought. If times cut you, do not cut back on smiles. I’ll remember that next time, I’m having a bad day. It’s harder for me to smile now, because I am older, and sicker and grouchier. I will smile, if it kills me to do it. (I’m diabetic. So I am a bit moody. It will be my personal task, to keep smiling or at least not frown, when I don’t feel well. It turns the “I” moment to an “I and Thou” moment, like Martin Buber, the philosopher put it.

    • I am delighted this post has helped you in some way. Apart of what I’ve write, we have another great reason to endure adversity with joy: identify with Christ’s suffering.
      I don’t know a lot about Buber’s philosophy, but I agree completely with the notion of “I-thou” versus “I-it”…
      Thank’s for your comments!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s