Baixa si vols pujar

grace potterTeresa de Lisieux era una monja que vivia en un petit convent de França. De fet, ningú sabria de la seva existència si no hagués escrit, per indicació de les seves superiores, un diari que es va publicar de manera pòstuma i que s’ha convertit al cap d’un segle en un veritable best-seller contínuament reeditat a tots els idiomes.

Teresa s’encarregava de la formació de les noies que aspiraven a ser monges, les novícies. Es veu que en una ocasió, una novícia veient els seus propis defectes i com li faltava encara per superar-los va exclamar desanimada: “quant em falta encara per guanyar!”. La santa la va corregir: “més aviat digues quant et falta per perdre. Tu busques Déu dalt del cim, però a Déu només el trobaràs a la vall de la humilitat”.

L’anècdota serveix per adonar-nos que el desànim mai no és fruit de la humilitat, sinó de l’orgull, i que no sempre les decisions equivocades ens perjudiquen. Els nostres errors també ens ensenyen a ser humils, a desempallegar-nos del llast del nostre orgull per estar en condicions d’emprendre de nou, més alleugerits, el camí de la nostra vida. Exactament el mateix consell que un ancià li diu a la Grace Potter a la cançó “Low Road”: “has de rodar carretera avall per trobar el teu camí, i has d’escalar dalt d’un turó abans de tornar al cim”.

Aquest tema va ser gravat un divendres al matí de fa un parell d’anys, tot fent una passejada per San Diego. Un pla seqüència sense additius, colorants ni conservants. Simplement genial.

Translate into your language: Saudi-Arabia-iconBulgaria-iconChina-iconCroatia-iconCzechDenmark-iconNetherlands-flat-iconUnited-Kingdom-iconFinland-iconFrance-iconGermany-iconGreece-iconIndia-iconItaly-iconJapan-iconSouth-Korea-iconNorway-iconPoland-iconPortugal-iconRomania-iconRussia-iconSpain-iconSweden-icon (1)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s