Violència… de gènere?

Image:És profundament descoratjador contemplar cada dia als noticiaris nous casos de violència domèstica. En moltes ocasions els periodistes i les autoritats parlen de violència “de gènere”, com si el gènere fos el veritable mòbil d’aquests crims abominables. Darrera d’aquesta denominació hi veig un intent de convertir aquesta lacra en una eina ideològica per fer-nos creure que la distinció entre homes i dones és la veritable causant d’aquest tipus de violència.

I en aquest intent de passar aquest problema pel seu prisma ideològic, el feminisme radical aconsegueix només amagar les veritables causes d’aquesta violència i oculta també una part de les seves víctimes que són els nens. Darrera la violència domèstica no hi ha només una educació masclista i uns estereotips de gènere culturals que han sotmès la dona a l’hegemonia del mascle. Darrera la violència domèstica hi ha causes culturals i educatives, d’acord, però també hi ha malalties psíquiques, desequilibris emocionals, addiccions a l’alcohol i a d’altres drogues, hi ha la crisi econòmica i moltes altres causes que cal abordar amb objectivitat, sense deixar-se contaminar per una determinada concepció ideològica que pretén adaptar els fets a un esquema preconcebut i que pot fer ineficaços els nostres esforços per eradicar-los.

El testimoni espontani i directe de l’actor Patrick Stewart en una trobada amb universitaris a Texas posa de relleu el que he intentat explicar:

Translate into your language: Saudi-Arabia-iconBulgaria-iconChina-iconCroatia-iconCzechDenmark-iconNetherlands-flat-iconUnited-Kingdom-iconFinland-iconFrance-iconGermany-iconGreece-iconIndia-iconItaly-iconJapan-iconSouth-Korea-iconNorway-iconPoland-iconPortugal-iconRomania-iconRussia-iconSpain-iconSweden-icon (1)

2 thoughts on “Violència… de gènere?

  1. Retroenllaç: Violència... de gènere? | Soma | ...

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s