La clau de l’èxit: la valentia

Angela Lee DuckworthAvui tinc tutoria amb els meus alumnes de Batxillerat, la darrera del curs, i els hi posaré aquesta conferència que vull compartir també amb vosaltres. Un magnífic discurs d’una dona que va deixar la seva feina com a consultora per dedicar-se a l’ensenyament de matemàtiques a nens de 12 anys i que va descobrir que no sempre els més intel·ligents treuen les millors notes ni els menys dotats les qualificacions més baixes.

M’agrada el seu testimoni perquè jo, en els anys que porto a la docència, m’he convençut que tots els meus alumnes tenen qualitats suficients per assolir les fites que es proposin. Entre ells n’hi ha de talentosos i de desastrosos (acadèmicament parlant, eh?), n’hi ha de simpàtics i d’introvertits, n’hi ha de ben plantats i d’esquifits, d’ordenats i de desmanegats… Però cap d’ells, tingui les qualitats que tingui, està mancat de la capacitat de tenir èxit a la vida. Tots ells seran allò que es proposin ser si tenen la valentia de lluitar per aconseguir-ho, si són decidits per enfrontar-se a allò desconegut, tenaços per suportar el cansament, forts per resistir els fracassos. Els meus alumnes sé que arribaran lluny perquè després d’un curs dur, on s’han esforçat per donar el millor de si mateixos, han après que les victòries realment significatives no són les immediates sinó les llargues i costoses… Perquè, com diu la professora Angela Lee Duckworth, la vida no és un esprint sinó una marató.

Translate into your language: Saudi-Arabia-iconBulgaria-iconChina-iconCroatia-iconCzechDenmark-iconNetherlands-flat-iconUnited-Kingdom-iconFinland-iconFrance-iconGermany-iconGreece-iconIndia-iconItaly-iconJapan-iconSouth-Korea-iconNorway-iconPoland-iconPortugal-iconRomania-iconRussia-iconSpain-iconSweden-icon (1)

5 thoughts on “La clau de l’èxit: la valentia

  1. Retroenllaç: La clau de l'èxit: la valentia | Soma | ...

  2. Retroenllaç: La clau de l'èxit: la valentia | Escola ...

  3. Retroenllaç: La clau de l'èxit: la valentia | A New S...

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s