El rock que va canviar el món i altres collonades

Entrada del concert dels Rollings a la Monumental de Barcelona l'any 1976

Entrada del concert dels Rollings a la Monumental de Barcelona l’any 1976, gentilesa d’en Manel.

Ahir es van complir 50 anys del primer single dels Rollings, una versió aigualida del “Come On” d’en Chuck Berry que no feia presagiar que aquells quatre pardillos s’acabarien convertint algun dia en una icona generacional, en un referent per milers de joves inconformistes que van trobar en la seva música la resposta a un stablishment encarcarat i conservador.

Fa pocs dies va caure a les meves mans una entrada del seu primer concert a Barcelona. Va ser l’any 1976 a la plaça de toros Monumental de Barcelona (i no a les Arenes com diu l’entrada). Els joves rebels van haver de pagar 900 pessetes de l’època (una veritable picassada) per un esdeveniment que transcendia l’esfera merament musical: Franco no portava ni un any criant malves i els joves espanyols ja ballaven jumping jack flash per celebrar-ho, mentre fora la plaça, els grisos llançaven pots de fum per dispersar la gentada que s’havia quedat sense entrada.

El tiquet de la foto me l’ha passat un d’aquests joves privilegiats que hi va assistir. No crec que ni ell, ni la resta del públic tingués consciència d’estar canviant el món. Ni tant sols penso que els Rollings volguessin portar a terme cap revolució, més aviat al contrari. Mentre tothom feia l’amor i no la guerra i predicaven la pau fumats d’herba, Jagger i els seus amics s’estaven folrant fent allò que sabien fer: rock & roll, un so que excitava els anhels de llibertat d’una generació que va créixer en un societat resclosida. Aquella música era l’aire pur de la llibertat que provenia de l’Europa culta i pròspera, aquell era el so de la modernitat, el somni del progrés i el desenvolupament.

Avui, els fills d’aquella generació hem vist com el somni dels nostres pares s’ha difós entre l’avarícia i la frivolitat… Però almenys ens ha quedat la seva música… I Déu n’hi do!

Translate into your language: Saudi-Arabia-iconBulgaria-iconChina-iconCroatia-iconCzechDenmark-iconNetherlands-flat-iconUnited-Kingdom-iconFinland-iconFrance-iconGermany-iconGreece-iconIndia-iconItaly-iconJapan-iconSouth-Korea-iconNorway-iconPoland-iconPortugal-iconRomania-iconRussia-iconSpain-iconSweden-icon (1)

3 thoughts on “El rock que va canviar el món i altres collonades

  1. Retroenllaç: El rock que va canviar el món i altres c...

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s