La nit fosca de Ji-Hae Park

Ji-Hae ParkAbans d’ahir us parlava de l’actuació d’en Joshua Bell al metro de Washington. Avui us presento a la Ji-Hae Park, una jove coreana que en la seva recerca per convertir-se en una violinista de fama mundial va caure en una depressió severa. El seu afany per ser la millor violinista del món cada cop tenia menys a veure amb la música. Sense adonar-se havia alterat l’ordre de les seves prioritats i havia posat el seu èxit personal per davant de gaudir amb allò que feia.

Quantes vegades s’ha repetit en nosaltres la història de la Ji-Hae? Quantes vegades hem volgut treure bona nota d’un examen sense interessar-nos de debò pel que estàvem estudiant? O ens hem esmerçat en una feina per obtenir un guany econòmic, enlloc de gaudir duent-la a terme? Quantes vegades hem servit els altres per obtenir un reconeixement sense preocupar-nos de debò per les persones que tractàvem?

Ji-Hae Park va aconseguir remuntar quan va redescobrir la música; quan va entendre que el seu veritable objectiu no havia de ser necessàriament actuar en auditoris sublims, sinó estimar la música i fer arribar el meravellós so del seu violí a tantes persones com fos possible. Per això Ji-Hae Park ara sempre troba temps per tocar en hospitals, esglésies o presons; i casualment és ara que Ji-Hae ha esdevingut una violinista reconeguda internacionalment.

Translate into your language: Saudi-Arabia-iconBulgaria-iconChina-iconCroatia-iconCzechDenmark-iconNetherlands-flat-iconUnited-Kingdom-iconFinland-iconFrance-iconGermany-iconGreece-iconIndia-iconItaly-iconJapan-iconSouth-Korea-iconNorway-iconPoland-iconPortugal-iconRomania-iconRussia-iconSpain-iconSweden-icon (1)

6 thoughts on “La nit fosca de Ji-Hae Park

  1. Retroenllaç: La nit fosca de Ji-Hae Park | Soma | Scoop.it

  2. “Quantes vegades hem volgut treure bona nota d’un examen sense interessar-nos de debò pel que estàvem estudiant?” Que dur (però necessari!) que és llegir això en època d’exàmens…

    • Entenc què vols dir, Nico. No sempre és fàcil veure l’interès i la utilitat d’allò que estudies. I en aquests casos, aïllats espero, cal tirar de voluntarisme… Ànims que ja falta poc!

  3. Retroenllaç: La nit fosca de Ji-Hae Park | Escola i Educaci&...

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s