No esperis a que sigui massa tard

no esperis a que sigui massa tardAhir vam fer un dinar de comiat d’un dels directius de l’escola on treballo. Després del dinar li vam regalar un llibre amb unes fotos amb dedicatòries sinceres, divertides i molt afectuoses de totes les persones que hem treballat al seu costat durant aquests anys. Quan vaig escriure la meva dedicatòria em va resultar extremadament difícil condensar en unes línies tot l’afecte i l’agraïment que sentia per aquella persona i em vaig adonar que durant aquests 16 anys que he treballat sota el seu guiatge mai fins ahir no havia estat capaç d’expressar-li tot el meu agraïment per la seva ajuda i la seva comprensió.

Potser esperem a dir les coses més boniques quan ja és massa tard. Com en el funerals, quan tothom ressalta les virtuts d’aquella persona quan ja no ens pot sentir. Estaria bé que ens poguéssim dedicar paraules d’afecte i de reconeixement quan encara estem al peu del canó. Per això em va agradar tant la campanya publicitària de Dela, una funerària holandesa a qui se’ls va ocórrer la mateixa idea: Per què esperar fins que sigui massa tard per dir una cosa meravellosa? Així que  van donar a la gent l’oportunitat de dir coses meravelloses a les persones que s’estimaven mentre una càmera oculta les filmava. Van filmar uns anuncis autèntics, sense actors, amb persones de carn i ossos que expressaven públicament i honestament el seu amor pels seus pares, esposos o fills…

Però la cosa no es va quedar aquí: els missatges d’afecte, d’agraïment, d’estimació també podien ser penjats en un lloc web, i alguns d’ells es van convertir en cartells publicitaris, tots diferents entre ells, escampats arreu d’Holanda… De manera que una onada de paraules boniques va envair els Països Baixos i va recordar tothom que no cal esperar fins que sigui massa tard per mostrar el nostre afecte a les persones que apreciem.

Translate into your language: Saudi-Arabia-iconBulgaria-iconChina-iconCroatia-iconCzechDenmark-iconNetherlands-flat-iconUnited-Kingdom-iconFinland-iconFrance-iconGermany-iconGreece-iconIndia-iconItaly-iconJapan-iconSouth-Korea-iconNorway-iconPoland-iconPortugal-iconRomania-iconRussia-iconSpain-iconSweden-icon (1)

8 thoughts on “No esperis a que sigui massa tard

 1. Retroenllaç: No esperis a que sigui massa tard | Soma | Scoo...

 2. Entrañable publicación y muy linda, pero la realidad es otra. Es muy difícil decir a la cara “perdón·. Con los amigos te puedes reír, puedes llorar, te puedes ir de copas e ir al cine, pero que te apoyen ante un problema…… El vídeo apuesta por un mundo en el que no habría que esperar a morirse para decir algo bonito o simplemente hacerte una escultura. Si actuáramos de esta manera, creo que la gente sería mucho más feliz

  • Totalment d’acord, Dukukeka, a vegades ens costa dir a la cara “perdó” o “t’estimo” o “que bé que treballes”… Fins i tot als nostres amics. Jo també penso que aquest món seria molt més feliç si ens paréssim de tant en quan a reconèixer la grandesa de les persones que tenim al voltant.
   Gràcies pel comentari i ànims amb el blog!

 3. Trebuie să ne găsim timp pentru cei dragi, şi mereu spunem că o vom face, dar vine o vreme când tot amânând realizăm că este prea târziu; nu mai avem cui spune şi, dealtminteri, nici ce.

  • Adevărat. Există multe motive: graba (care elimină formele denaturat și sensibilitate), în marfă de relații umane, individualism care solicită recunoașterea doar pe ei înșiși și nu de alta … Oricum … Ar trebui să scriu un alt post.
   Multumesc pentru comentariu Camelia!

 4. Txec: m’ha fet molta il·lusió i l’he compartit. Realment produeixes tant i de tanta qualitat, que no es dóna l’abast a llegir-t’ho tot que és el que el teu bloc demana. Lectura diària. Quasi bé seria qüestió de obrir un forat fix a l’agenda. Gràcies per aquest post i per tots els que fa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s