La pinya més gran del món

Castellers-de-VilafrancaAhir no vaig poder seguir tot el Concert per la Llibertat que es va celebrar al Camp Nou, però sí que vaig poder gaudir d’un dels moments més emocionants: el 3 de 9 amb folre que van aixecar els Castellers de Vilafranca. Possiblement el castell més celebrat de la història, pels 80.000 espectadors que omplien l’estadi i pels centenars de milers que ho vèiem des de casa. Un castell que va esdevenir tota una metàfora del nostre procés de construcció nacional. Un procés que cal aixecar des de baix, amb l’esforç i el sacrifici de tots, també dels que no pensen com nosaltres. Cal construir una enorme pinya de gent anònima que posa les seves qualitats al servei d’un objectiu comú deixant de banda els interessos individuals i partidistes. Llàstima que el vídeo no mostri cap pla dels grallers perquè sense música… Això no hi ha qui ho aixequi!

Translate into your language: Saudi-Arabia-iconBulgaria-iconChina-iconCroatia-iconCzechDenmark-iconNetherlands-flat-iconUnited-Kingdom-iconFinland-iconFrance-iconGermany-iconGreece-iconIndia-iconItaly-iconJapan-iconSouth-Korea-iconNorway-iconPoland-iconPortugal-iconRomania-iconRussia-iconSpain-iconSweden-icon (1)

2 thoughts on “La pinya més gran del món

  1. Retroenllaç: La pinya més gran del món | Soma ...

  2. Els de Vilafranca van apostar fort i van triomfar. Els de “nou” segueixen sent paraules majors, més amb la pressió del moment. Inoblidable, un deu per la colla.

    Els castells són el reflex de la nostra societat, una societat on tothom és valid i necessari, sense enxaneta no hi ha castell, sense pinya tampoc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s