Estudiar… Per què?

Sis, vuit, deu anys estudiant… I total per a què? Deixar de banda totes les veus que et criden a viure la vida amb tota la seva intensitat per estudiar absurditats com els camps autoconsistents de Hartree i Fock? De què m’ha servit? Anys i anys de classes i treballs, d’exàmens i exposicions per poder-ho gaudir quan ja se’ns en passin les ganes?

Certament, si entenem l’educació com hipotecar la nostra joventut per assolir una posició social, si entenem els estudis com la via per fruir d’una vida còmode, d’un futur pròsper i segur… Doncs  tenim una visió molt pobre del que significa el treball intel·lectual.

Aquesta és una de les qüestions que tracta “An education”. Un film produit per la BBC i estrenat l’any passat. La Jenny està a punt d’acabar batxillerat, és una alumna brillant i vol aconseguir entrar a Oxford, però s’enamora d’un home madur amb qui descobreix el món: concerts, restaurants, París. A la Jenny li havien explicat que havia d’anar a Oxford per assolir un estatus, però ara ja podia fruir-lo per una drecera inesperada.

La professora de literatura anglesa és el contrapunt a tot aquest món superficial. Un paper secundari però fonamental interpretat a la perfecció per Olivia Williams. Ella és el paradigma del professor vocacional per qui cada alumne és una extensió d’ell mateix, una projecció de les seves pròpies aspiracions personals.

Us poso un fragment de la pel·lícula perquè en feu un tast: la Jenny torna del viatge que ha fet a París amb el seu xicot i li porta un present a la seva professora. Un present que la seva professora no vol ni pot acceptar…

Translate into your language: Saudi-Arabia-iconBulgaria-iconChina-iconCroatia-iconCzechDenmark-iconNetherlands-flat-iconUnited-Kingdom-iconFinland-iconFrance-iconGermany-iconGreece-iconIndia-iconItaly-iconJapan-iconSouth-Korea-iconNorway-iconPoland-iconPortugal-iconRomania-iconRussia-iconSpain-iconSweden-icon (1)

One thought on “Estudiar… Per què?

  1. En aquesta vida o tens una mica de estudis de fons o no ets una persona amb destí profesional…
    Actualment molta gent amb o sense estudis esta tencat a casa davant d’un ordinador intentant buscar una feina adecuada o no als seus estudis…
    Veritablement, Estudiar… Per què?
    Perquè estudiar si després ens trobem a l’atur…
    Doncs si, es necessari estudiar per tenir una base de fons que ens permeti viure aquesta vida plena d’intents!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s