Grans tragèdies, grans històries

grans_tragediesHan passat ja 5 dies del tràgic accident ferroviari de Santiago de Compostela. Cinc dies durant els quals tots els informatius i tots els diaris ens han informat minut a minut del nombre de víctimes, de les causes de l’accident i, sobretot, de la solidaritat que com una taca d’oli s’ha extès des del barri d’Angrois – que van ser els primers en socòrrer les víctimes – fins a Rio de Janeiro, on la multitud aplegada en motiu de la Jornada Mundial de la Juventut, va resar amb el Papa Francesc per les víctimes i les seves famílies.

Després de cinc dies es nota que els nostres mitjans de comunicació han fet un viratge: han deixat enrere el morbo i la polèmica que va caracteritzar la cobertura informativa d’altres tragèdies i s’han centrat especialment en els aspectes més humans i constructius que en aquestes situacions apareixen com una flor enmig del desert. Cal reconèixer la meravellosa feina d’uns periodistes que han escarbat en les profunditats del drama per trobar històries plenes de coratge, d’enteresa i solidaritat. Històries de persones normals i corrents que per unes hores es van convertir en herois, com en Santiago, un peregrí més que feia el camí de Santiago en bicicleta i que va decidir pujar a un tren per poder arribar la nit de Sant Jaume a Santiago de Compostela. Potser en Santiago va pujar a aquest tren amb la frustració de no poder acabar en bicicleta tot el recorregut; en aquell moment no podia ni imaginar com seria de decisiva la seva darrera etapa en el camí de l’Apòstol.

 

Translate into your language:Saudi-Arabia-iconBulgaria-iconChina-iconCroatia-iconCzechDenmark-iconNetherlands-flat-iconUnited-Kingdom-iconFinland-iconFrance-iconGermany-iconGreece-iconIndia-iconItaly-iconJapan-iconSouth-Korea-iconNorway-iconPoland-iconPortugal-iconRomania-iconRussia-iconSpain-iconSweden-icon (1)

5 thoughts on “Grans tragèdies, grans històries

  1. Retroenllaç: Grans tragèdies, grans històries ...

  2. Ostres quin testimoni més bo. Es clar que sí que havia d’agafar el tren per ajudar. On és el Jesús dels cristians en un accident així? Mira’l: es diu Santiago. Gràcies pel post Txema!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s