Només necessito que m’escoltis

its not about the nailEn la meva tasca com a tutor de centenars d’alumnes he adquirit l’experiència que quan una persona et confia un problema personal i acut a tu per a què l’escoltis, el pitjor que puc fer és dir-li: “mira, a tu el que et passa és això”.

Probablement aquell jove t’ha explicat allò no pel problema en sí mateix, sinó per l’angoixa que li provoca, i normalment t’ho confia a tu i no a una altra persona no perquè cregui que tu pots solucionar el seu problema, sinó perquè tu el podràs comprendre.

Per més evident que sigui el seu problema cal en primer lloc escoltar-lo, empatitzar amb els seus sentiments i fer-li veure que entenem la seva situació i a partir d’aquí posar-lo en el camí perquè ho pugui descobrir per ell mateix. Perquè hi ha coses en aquesta vida que per més que ens les repeteixin per activa i per passiva no les aprendrem fins que les descobrim per nosaltres mateixos.

Situar-se en una posició d’autoritat i presentar-se com el gurú que té la solució màgica dels problemes només aconsegueix bloquejar la comunicació (perquè aquella persona no se sent escoltada) o bé que eludeixi la seva responsabilitat perquè al capdavall no farà allò que creu que ha de fer, sinó el que li han dit que fagi.

Aquest curt crec que ho explica prou bé (podeu seleccionar l’idioma dels subtítols).

Translate into your language:Saudi-Arabia-iconBulgaria-iconChina-iconCroatia-iconCzechDenmark-iconNetherlands-flat-iconUnited-Kingdom-iconFinland-iconFrance-iconGermany-iconGreece-iconIndia-iconItaly-iconJapan-iconSouth-Korea-iconNorway-iconPoland-iconPortugal-iconRomania-iconRussia-iconSpain-iconSweden-icon (1)

One thought on “Només necessito que m’escoltis

  1. Retroenllaç: Només necessito que m'escoltis | Soma | ...

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s