Por a quedar-te sol?

fear of missing outL’ésser humà és social per naturalesa. A tots, d’una manera o d’una altra, ens agrada quedar amb la gent, sortir, xerrar, fer activitats plegats… A vegades, però, aquesta necessitat se satisfà amb relacions superficials i buides, es deixa de cercar la relació personal d’amistat i mica en mica la buidor d’aquestes relacions se substitueix per un afany de popularitat, com si ens jutgéssim a nosaltres mateixos per l’opinió que els altres tenen de nosaltres. En certa manera deixem que els altres siguin part i jutges de la nostra vida i ens acabin imposant com hem de vestir, com hem de parlar i a quins llocs hem d’anar per ser acceptats.

És una nova forma de solitud. Una solitud que -per estrany que pugui semblar- defuig quedar-se sola, que ens impedeix trobar-nos a nosaltres mateixos per la deformitat en les relacions de la cultura d’avui, per la incapacitat de quedar-nos en silenci amb nosaltres mateixos. Perquè l’ésser humà no és només un ésser per a la trobada, sinó també per a ser trobat. I no hi ha veritable encontre si no estem disposats al compromís. La nova solitud neix de la por a relacionar-se autènticament: resulta més fàcil relacionar-se superficialment, a través del whatsapp i el facebook, amb converses anodines i intrascendents, perquè relacionar-se de veritat requereix lliurament. Per trobar-nos, cal sortir d’un mateix, deixar de banda els nostres interessos, la nostra popularitat, les nostres pors, i obrir-nos cap a Déu i cap als altres, només així ens trobem a nosaltres mateixos de veritat, descobrim el nostre autèntic univers interior. Suposo que això és el que vol dir el Papa Francesc quan ens convida a crear una “cultura de la trobada”, contrària a una actitud individualista i egocèntrica com la que veiem -exageradament- en la protagonista d’aquest divertit vídeo.

Translate into your language:Saudi-Arabia-iconBulgaria-iconChina-iconCroatia-iconCzechDenmark-iconNetherlands-flat-iconUnited-Kingdom-iconFinland-iconFrance-iconGermany-iconGreece-iconIndia-iconItaly-iconJapan-iconSouth-Korea-iconNorway-iconPoland-iconPortugal-iconRomania-iconRussia-iconSpain-iconSweden-icon (1)

3 thoughts on “Por a quedar-te sol?

  1. Retroenllaç: Por a quedar-te sol? | Soma | Scoop.it

  2. El vídeo em sembla molt ben pensat, dissenyat i dut a fer un bon curt. La idea és bonissima. Què venem de nosaltres mateixos? Al cap i a la fi, el que som; encara que siguem…res.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s