Les tres coses que vaig aprendre mentre el meu avió s’estavellava

ric eliasRic Elias tenia un seient a primera fila en el vol 1549, l’avió que va fer un aterratge forçós al riu Hudson a Nova York el gener de 2009. Què va passar pel seu cap mentre l’avió queia? En aquest TED de només cinc minuts, Ric Elies explica per primera vegada en públic la seva història i les 3 coses que va aprendre de si mateix a partir d’aquell accident.

1. “Tot pot canviar en un instant”. La seguretat més gran que tenim és que morirem i la inseguretat més gran potser és que no sabem quan serà, ni com, ni on. De vegades, esperem viure molts anys. Ens imaginem formant una família, tirant endavant la feina, cuidant els fills, veure’ls créixer, ajudar el món d’alguna manera, etc. Tenim la idea que morirem quan siguem vellets. No obstant això, absolutament ningú sap el dia ni l’hora. A partir d’aquesta experiència, En Ric veu la necessitat de no ajornar res a la vida. Aquest pensament el va portar a viure amb un propòsit: viure amb la urgència que la vida demanda: “no diguis demà”, perquè ningú sap si “demà” arribarà.

2. En segon lloc, Eric sent una gran pena en la seva vida. Ha tingut una vida molt bona, però lamenta el temps que ha desaprofitat, viure coses que no importaven amb gent que sí importava. En aquest sentit, davant la mort un no pot deixar de veure la seva pròpia història. Veure si ens hem realitzat com a persones, si hem acomplert els nostres somnis, si hem fet el millor pels altres, si hem estat fidels a les nostres famílies, si hem estat bons pares o mares i alegrar-se davant d’això. Però també estan les nostres caigudes, les vegades que no vam fer el que havíem de fer, aquestes culpes amagades que només les veus tu i Déu, aquests egoismes, indiferències davant les persones que et necessitaven i entristir-te davant d’això. En Ric no pot perdonar-se a si mateix, perquè és impossible perdonar-se a un mateix si abans no se sent perdonat pels altres. Tenim nostàlgia de reconciliació, tenim una anhel molt gran de dir-li que “Sí” a Déu i descobrir el “Sí” que Déu ens ofereix a nosaltres. És un anhel que no es compleix per les nostres pròpies forces, sinó que s’eleva com una pregunta esperant la resposta definitiva. Davant la mort, som fràgils i dependents, totes les nostres construccions cauen pel seu propi pes i tot l’amor obrat surt a llum amb un pes que davant Déu no té mesura. És bo ser dependents i no només en el moment que ens n’anem sinó sempre.

3. Em crida l’atenció, l’últim pensament que va tenir Eric. “Morir no fa por, ens preparem per a això tota la nostra vida”. Em va semblar un pensament molt cristià i, per tant, molt humà. Anhelem l’eternitat, tenim set de cel i això omple de sentit la nostra vida: el nostre ahir, avui i demà, i si no morim avui significa que hi ha Algú que vol que visquem. A en Ric -com a tu i a mi- se li ha donat l’oportunitat de viure el dia d’avui, i el seu testimoni ens ajuda a veure això com un regal, com una oportunitat per ser avui, aquí i ara, millors persones…

Extret de Catholic Link

Translate into your language:Saudi-Arabia-iconBulgaria-iconChina-iconCroatia-iconCzechDenmark-iconNetherlands-flat-iconUnited-Kingdom-iconFinland-iconFrance-iconGermany-iconGreece-iconIndia-iconItaly-iconJapan-iconSouth-Korea-iconNorway-iconPoland-iconPortugal-iconRomania-iconRussia-iconSpain-iconSweden-icon (1)

2 thoughts on “Les tres coses que vaig aprendre mentre el meu avió s’estavellava

  1. Retroenllaç: Les tres coses que vaig aprendre mentre el meu ...

  2. Encara estic de pell de gallina….els “adults” hauríem de rebre formació continuada i obligatòria de per vida….i aquest vídeo hauria de ser material d´estudi….enhorabona txèik!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s