Maleïdes andròmines

o-I-FORGOT-MY-PHONE-facebookAhir vaig estar dinant amb la meva cosina i em vaig quedar al·lucinat de com el seu fill que encara no ha complert 3 anys feia anar el smartphone de la seva mare per posar música i jugar. El sabia fer anar millor que el seu avi que s’ho mirava absolutament astorat. Certament els smartphones s’han integrat de tal manera en la nostra vida que han fet habitual la seva presència fins i tot allà on no se’ls espera, acaparant sovint la nostra atenció i apartant-nos d’allò realment important: les persones que ens envolten. No vull demonitzar els smartphones, entre d’altres coses perquè jo també l’utilitzo, però he de reconèixer que diàriament he de lluitar per evitar fer-lo servir quan no toca… I de debò que a vegades costa superar la temptació de llegir aquell missatge, de penjar la foto o de mirar el twitter per veure què passa pel món -virtual-.
Una lluita imprescindible per evitar que un mitjà s’acabi convertint en un fi. Potser aquesta mena d’addicció tecnològica posa de relleu que hem deixat de descobrir el que realment és essencial en la nostra vida i que ens quedem en allò superflu i accidental. Quan oblidem la importància de les relacions personals, de saber escoltar, del contacte amb la realitat, del valor del silenci, que no és absència de soroll sinó harmonia i ordre, demostra que no hem trobat respostes sòlides al sentit de la vida. Davant les preguntes Qui sóc? Cap a on vaig i d’on vinc? Sembla com si no estiguéssim disposats a respondre amb valentia, que tinguem por d’afrontar les respostes autèntiques i veritables de la nostra vida i que ens quedem en la superfície, matant el temps penjant fotos a l’Instagram i posant likes al Facebook.

Translate into your language:Saudi-Arabia-iconBulgaria-iconChina-iconCroatia-iconCzechDenmark-iconNetherlands-flat-iconUnited-Kingdom-iconFinland-iconFrance-iconGermany-iconGreece-iconIndia-iconItaly-iconJapan-iconSouth-Korea-iconNorway-iconPoland-iconPortugal-iconRomania-iconRussia-iconSpain-iconSweden-icon (1)

5 thoughts on “Maleïdes andròmines

  1. Retroenllaç: Maleïdes andròmines | Soma | Scoop.it

  2. Indéfinissable en fait. juste…Lamentable ? Non, pas forcement, juste cette indéfinissable prétention pour l’homme d’être à plusieurs endroits au même moment.
    Merci du partage.

  3. Real com la vida mateixa….i força trist….per cert, hauries de veure com el nostre petit (1,7 anys) desbloqueja l’ipad…del gran ja ni t’en parlo….i mira que fem política de restricció d’andròmines al màxim…en fi….vols dir que anem bé? Salut!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s