Si no volen consulta… doncs tindran #croquetes (o #butifarra)

fem_via_gironaAhir Catalunya va viure una jornada històrica. La ciutadania es va abocar en massa als carrers i carreteres per a construir, enmig d’un ambient cívic i festiu, una cadena de més de 400 km de longitud que unia tot el país de Nord a Sud. Les xarxes socials treien fum de l’impacte d’aquest esdeveniment en un continu de fotos, vídeos i piulades que arribaven d’arreu del país.

Els usuaris de Twitter aviat vam veure que alguna cosa estranya estava succeint: les etiquetes proposades per seguir la cadena humana (#viacatalana #catalanway #femvia ) no apareixien en la llista de trendings topics (la llista d’etiquetes més utilitzades que proporciona Twitter) i en canvi apareixia un sospitós #somespanya. Mitjançant eines com hashtagbattle es va fer evident que Twitter estava manipulant els trendings. El més divertit de tot va ser que a partir del moment que es va destapar la manipulació, la gent va començar a utilitzar una altra etiqueta que no tenia res a veure amb la diada nacional de Catalunya: #croquetes . Aviat aquesta nova etiqueta es va convertir en trending topic mundial.

Més enllà de la denúncia d’un fet tan vergonyós i les explicacions que mereixem els usuaris de Twitter i tots els catalans, crec que aquesta batalla d’etiquetes és tota una metàfora del procés que està vivint Catalunya. Manipular els hashtags i ocultar un sentiment majoritari a Catalunya és el mateix que impedir un referèndum sobiranista i ocultar al món el desig democràtic del poble de Catalunya… Però ahir va quedar demostrat que al segle XXI, posar barreres a la democràcia és com posar portes al camp, i que si a Madrid no volen permetre un referèndum… Doncs bé, tindran #croquetes o més aviat una gran #butifarra.

Translate into your language:Saudi-Arabia-iconBulgaria-iconChina-iconCroatia-iconCzechDenmark-iconNetherlands-flat-iconUnited-Kingdom-iconFinland-iconFrance-iconGermany-iconGreece-iconIndia-iconItaly-iconJapan-iconSouth-Korea-iconNorway-iconPoland-iconPortugal-iconRomania-iconRussia-iconSpain-iconSweden-icon (1)

One thought on “Si no volen consulta… doncs tindran #croquetes (o #butifarra)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s