Què faries amb la teva vida si no importessin els diners?

que_faries_si_no_importessin_els_dinersQuè desitges? Què fa que et moguis? Quins projectes t’agradaria portar a terme? Ho pregunto sovint en l’orientació professional d’estudiants que venen a veure’m i no tenen ni idea del que faran quan surtin de la universitat. Així que sempre els hi faig la mateixa pregunta: què t’agradaria fer, si els diners no hi fossin? Com gaudiries realment de la teva vida?

Bé, és increïble, però la majoria d’estudiants del nostre sistema educatiu, multituds d’estudiants diuen que els hi agradaria ser pintors, poetes o escriptors, però com tothom sap no es pot guanyar diners d’aquesta manera. D’altres diuen que els hi agradaria viure al camp i muntar a cavall . Jo els hi dic si volen ensenyar en una escola d’equitació… Doncs endavant! Què vols fer?

Quan finalment arribem a alguna cosa que l’individu diu que realment vol fer, jo li dic: “fes-ho!… I oblida’t dels diners. Perquè, si dius que aconseguir els diners és el més important , et passaràs la vida perdent el temps. Faràs coses que no t’agrada fer per seguir vivint una vida que consisteix en fer coses que no t’agraden. És estúpid. És millor tenir una vida curta plena de coses que t’agrada fer que una llarga vida viscuda de manera miserable.

I després de tot, si realment t’agrada allò que fas, no importa el que sigui, amb el temps pots convertir-te en un mestre d’allò. És l’única manera d’esdevenir un mestre d’alguna cosa, estar realment en allò que fas. I llavors seràs capaç d’obtenir un bon sou del que sigui. Així que no et preocupis gaire. Tot el món, totes les coses són interessants, qualsevol cosa que a tu et pugui interessar, trobaràs d’altres que també hi estiguin. Però és absolutament estúpid passar el temps fent coses que no t’agraden, amb la finalitat de seguir fent coses que no t’agraden i ensenyant als nostres fills a seguir el mateix camí .

Mireu el que estem fent. Estem agafant els nostres nens i els estem educant per viure el mateix tipus de vides que estem vivint nosaltres. Ens justifiquem i trobem satisfacció en la vida educant els fills per fer el mateix. És com provocar-se arcades i no vomitar mai. Això no porta enlloc.

Per això és important considerar la següent pregunta: què és el que vull?

Allan Wilson Watts (6 de gener de 1915 – 16 de novembre de 1973 )

Translate into your language: Saudi-Arabia-iconBulgaria-iconChina-iconCroatia-iconCzechDenmark-iconNetherlands-flat-iconUnited-Kingdom-iconFinland-iconFrance-iconGermany-iconGreece-iconIndia-iconItaly-iconJapan-iconSouth-Korea-iconNorway-iconPoland-iconPortugal-iconRomania-iconRussia-iconSpain-iconSweden-icon (1)

5 thoughts on “Què faries amb la teva vida si no importessin els diners?

  1. Retroenllaç: Què faries amb la teva vida si no import...

  2. Estic parcialment d’acord amb tu Txema. És important fer el que t’agrada per sentir-te vertaderament realitzat així com no arrepentir-te en el futur, però molts cops, el poder adquisitiu et permetrà montar una família i manternir-la amb dignitat, cosa que si vius en la misèria no t’ho pots ni plantejar.

    • Tens raó Marc, no es pot viure sense diners, però el text sosté que no poden ser l’únic motiu pel qual triem. El primer i més important és fer allò que ens agrada, d’aquesta manera buscarem l’excel·lència en el treball, tindrem il·lusió per innovar i serem professionals realment competents en allò que fem i, de retruc, encara guanyarem més diners que fent una tasca més lucrativa però sense il·lusió…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s