Cagats apriorístics

StrongbowEarnIt2013Potser tu ets un d’aquests individus que en els moments de màxima tensió té l’extranya capacitat de visualitzar el seu propi futur i, per extrany que pugui semblar, sempre, absolutament sempre, el que veus és profundament frustrant. No sé si m’entens. És com un sisè sentit, una extranya intuició que et diu que allò sortirà al revés. Com si poguessis veure la cara de rot dels teus amics abans d’explicar-los un acudit que et pensaves que era graciós, com si poguessis visualitzar el zero -rodó i eixerit- que treuràs abans de començar un examen, que te la pinyes esquiant quan encara ets al telecadira o ets rebutjat per una noia amb la qui encara no t’has atrevit mai a parlar…

I aquesta visió tenebrosa i abismal del futur es torna més clara en la mesura que el teu fracàs comporti un ridícul major. Per exemple, si et tires des d’un trampolí, com més gent hi hagi mirant-te, més fàcilment podràs visualitzar el planxasso que et foteràs. Com si les mirades que es fixen en tu tinguessin un magnetisme capaç de conduir-te al fracàs.

Potser tu ets un d’aquests “cagats apriorístics”, pobres humans que a força de deixar-se acobardar per les seves intuicions negatives acaben per convèncer-se que el tret els hi sortirà per la culata. Gent que es projecta de tal manera en el futur que s’acaben perdent el present, i enlloc de gaudir d’aquell instant que no podran viure mai més, s’angoixen per un futur que ells mateixos ja s’encarreguen de capgirar.

Jo també formava part d’aquest selecte club de visionaris catastrofistes fins que un bon dia vaig adonar-me que quan et desempallegues d’aquests pensaments estàs en millors condicions per afrontar el fracàs, que quan estàs relaxat fins i tot un planxasso pot ser divertit… Així que vaig aprendre a destensar els meus muscles respirant pausadament i repassant mentalment el meu cos procurant connectar de nou amb el present… T’asseguro que és l’única manera de guanyar-li la partida al futur. Earn it!

Translate into your language: Saudi-Arabia-iconBulgaria-iconChina-iconCroatia-iconCzechDenmark-iconNetherlands-flat-iconUnited-Kingdom-iconFinland-iconFrance-iconGermany-iconGreece-iconIndia-iconItaly-iconJapan-iconSouth-Korea-iconNorway-iconPoland-iconPortugal-iconRomania-iconRussia-iconSpain-iconSweden-icon (1)

One thought on “Cagats apriorístics

  1. Retroenllaç: Cagats apriorístics | Soma | Scoop.it

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s